Profiteer van Duitse economische groei

Nederlandse economie lift mee op Duits succes
De economie van Duitsland, onze belangrijkste handelspartner, zal in 2014 met 1,8 procent groeien. Dat voorspellen de vijf belangrijkste economische instituten van het land. Dat is goed nieuws voor Nederland. Een vijfde van onze export gaat naar Duitsland.
Duitsland heeft niet alleen een groeiende economie, maar ook gezonde overheidsfinanciën. Het land maakt nu al geen schulden meer en heeft volgens de voorspellingen van de instituten in 2018 een flink begrotingsoverschot. Als dat wordt geïnvesteerd in aflossing van de staatsschuld en innovatie, kan de economie nog sneller groeien.
 

Belangrijkste handelspartner

Nederland profiteert van een gezonde Duitse economie. In 2012 exporteerden we voor bijna 87 miljard euro aan goederen naar Duitsland en importeerden we voor 71 miljard euro. Duitsland is daarmee onze belangrijkste handelspartner. Het mkb is sterk in Duitsland. Dat biedt mogelijkheden voor samenwerking over de grens.
 
Op dit moment wordt in Duitsland een nieuwe regering geformeerd. Waarschijnlijk gaat de winnende partij CDU van bondskanselier Angela Merkel samenwerken met de SPD. Deze partij wil graag een minimumloon invoeren. Dat kan nadelig zijn voor Nederlandse bedrijven, waarschuwt werkgeversorganisatie VNO-NCW. Door hogere loonkosten kan Duitsland iets minder aantrekkelijk worden als vestigingsklimaat.
 
Wil je meer weten over ondernemen in Duitsland? Download gratis de business guide
duitsland.jpg

Duitsland in trek bij Nederlandse ondernemers

Nederlandse ondernemers vestigen zich graag in Duitsland
Duitsland is populair onder Nederlandse ondernemers. Zo'n 5.350 Nederlandse ondernemers hebben zich gevestigd in Duitsland. Vooral ondernemers uit de dienstverlening wijken graag uit naar onze Oosterburen.
molen.jpg

Duurzame energie biedt kansen voor Nederlandse ondernemers in Duitsland

"Wij bieden deze markt de transparantie die het nodig heeft"
De Duitse overheid investeert de komende tien jaar tweehonderd miljard euro in duurzame energie. Duurzaam is dus booming in Duitsland, dat weten Marc Huyzer en Jochem Sauer van Spares in Motion ook. De twee ondernemers doen goede zaken met hun online platform waar vraag en aanbod van reserveonderdelen voor windturbines samenkomt.
nico1.jpg

"We moeten onze voorsprong op Duitsland nú inzetten"

Ondernemer Nico Verspaget van Quadia gaat naar Duitsland
"Toen wij acht jaar geleden begonnen, wilden veel bedrijven iets met video op internet doen, maar ze wisten niet hoe ze dat konden aanpakken. Wij voorzagen zowel in de techniek als in de productie en dat doen we eigenlijk nog steeds", vertelt de 47-jarige Nico Verspaget, oprichter van Quadia Online Video. Het bedrijf is inmiddels toe aan uitbreiding naar het buitenland.
  • Profiteer van Duitse economische groei
 
MKB Servicedesk
Toegevoegd

U kunt verder winkelen of de bestelling afronden.

Afronden
Deze website maakt gebruik van cookies
http://www.mkbservicedesk.nl/3492/onze-leveringsvoorwaarden.htm
Meer informatie
Deze melding sluiten
tntio