Haags schoonmaakbedrijf gaat poetsen in Afrika

MKB Export Award-deelnemer vindt ondernemen in Afrika een makkie
Ondernemer Philip van den Beemt, eigenaar van schoonmaakbedrijven in de regio's Haaglanden en Rijnmond, richt zijn zwabber nu op Afrika. Sinds een paar weken is hij namelijk partner van nieuw op te richten schoonmaakbedrijven in Kampala, de hoofdstad van Uganda. "In Europa groeit de economie niet meer zo hard, in Afrika wel. Daar willen we van meeprofiteren."
Naam: Philip van den Beemt
Bedrijfsnaam: UrAguru Holding
Bedrijfsvorm: B.V.
Opgericht: 1997
Aantal werknemers: 8-9
 
Het nieuwste bedrijf van ondernemer Van den Beemt (54) is nog maar een paar weken oud, maar hij is razend enthousiast over het opzetten van activiteiten in Uganda. "Via de organisatie EMSA, Emerging Markets Africa, kwamen wij in contact met een partner in Kampala: M & N Services. Wij kunnen hen mensen, middelen en veel kennis bieden over duurzame interieurverzorging. Wat we samen gaan oprichten is een franchiseformule: UrAguru (you are a guru) Facility Services Uganda en een bedrijf dat glas- en gevelreiniging gaat aanbieden. Dat is een dienst die daar nog niet bestaat. Wij zien hier heel veel kansen voor in Uganda."
 

Internationale uitbreiding

Van den Beemt wilde al langer internationaal ondernemen. "Ik had niet verwacht dat het zo makkelijk zou gaan. We vonden een goede partner en hebben allebei de intentie om zo snel mogelijk te beginnen. De afspraken moeten nog verder geformaliseerd worden, maar ik heb goede hoop dat we in september van start kunnen gaan. De overheid, zowel die van Nederland als die van Uganda, stimuleert het ook heel erg om te investeren in Afrikaanse economieën." De ondernemer vertrouwt zijn Afrikaanse zakenpartners. "We zijn bij elkaar geïntroduceerd door de EMSA, dat wekt sowieso vertrouwen. Ook ben ik er net een week geweest. Het wederzijds vertrouwen is er. We gaan een volwaardige 50/50 partnership aan."
 
De Nederlandse en Ugandese partijen zullen intensief contact met elkaar onderhouden via videoconferencing en internet, ook verwacht Van den Beemt regelmatig naar het oost-Afrikaanse land af te reizen. "Ook onze mensen zullen regelmatig naar Uganda gaan om daar medewerkers te trainen en op te leiden. We willen onze professie overbrengen. Daarnaast zullen we vanuit Nederland spullen exporteren waardoor men in Uganda met nieuwe technieken kan gaan werken."
 

MKB Export Award

Het winnen van de MKB Export Award, een exportcheque van TNT, een taalcursus van Regina Coeli en een Zakenpartnerscan van RVO.nl, zou het pas opgezette bedrijf snel verder helpen. "Financiering is voor elke ondernemer op dit moment moeilijk. Ik zet dit bedrijf nu vooral op met eigen geld, maar daar red je het ook niet alleen maar mee. Zo'n tegoed van TNT is dan natuurlijk een mooi stuk gereedschap om plannen sneller mogelijk te maken", zegt Van den Beemt.

Plannen heeft Van den Beemt nog genoeg. "Ik hoop over vijf jaar internationaal actief te zijn en wil de activiteiten in Uganda graag uitbreiden, mits daar behoefte aan is. Ik denk dan bijvoorbeeld aan wastemanagement en propertymanagement. De mogelijkheden daarvoor ga ik in de komende jaren onderzoeken."

MickOiB.jpg

"Met de exportcheque kunnen we veel klanten bereiken"

Ondernemer in beeld - Mick Perez van Zand Wholesale B.V.
Een van de deelnemers aan de MKB Export Award is Zand Wholesale B.V., een bedrijf dat unieke, one size fits all-rokjes maakt. De rokjes worden in de eigen fabriek in New Delhi gefabriceerd van stofrestanten, waardoor er nooit meer dan vijf hetzelfde zijn. Het unieke concept is een succes: Zand Amsterdam-rokjes worden inmiddels verkocht in verschillende Europese landen, Canada, Amerika en Australië.
  • Haags schoonmaakbedrijf gaat poetsen in Afrika
 
MKB Servicedesk
Toegevoegd

U kunt verder winkelen of de bestelling afronden.

Afronden
Deze website maakt gebruik van cookies
http://www.mkbservicedesk.nl/3492/onze-leveringsvoorwaarden.htm
Meer informatie
Deze melding sluiten
tntio